Ainakin rakentamisen osalta! On ollut pakko vetää välillä henkeä ja antaa kaikkien keskeneräisten olla ihan rauhassa kesken ja kerätä voimia. Jos sitä jaksaisi taas aloittaa nakertamisen, kun tuota valoakin alkaa näkyä vähän pitempään tuolta taivaanrannalta.

Syksyn aikana talliin saatiin tehtyä lattiavalu ja varastopäätyyn vähän seinän levytystä & hyllyä. Näin saatiin paikka kaikelle pihapressutallista, joka muovien puolesta veteli ihan viimeisiä. Talliin on ovet ja ikkunat hankittuna, jos ne tässä kevätlumien aikaan saataisiin paikalleen kaiken muun ohessa. Tässä muutama kuva tallin osalta:

Lattia valuvalmiina. Tallin puolelle tulee lattialämmitys.

Lattia valmiina. Tämän jälkeen pinta hiottiin vielä koneella, jotta pinnasta saatiin betonin liima-aines pois tulevaa maalia varten.

Taloon isäntä ja velipoika rakensivat vielä marraskuulla saunanpäätyyn katon terassin päälle, mikä on kyllä osoittautunut näillä lumimäärillä erittäin hyväksi. Tuo kaikki lumi olisi kyllä tullut jo ovesta sisään, jos kattoa ei olisi ollut. Olen kertaalleen jo käynyt tyhjentämässä katon päältä lumet pois, sitä kun oli yli polven korkeudelle ja lumi makasi seinälaudoitusta vasten (jota ei siis noiden kolmioiden kohdalta ole vielä maalattu). Alla kuva rakentamis-viikonlopulta (kate on siis valmis, kaikki muu onkin sitten vielä vaiheessa):

Sisällä ollaan saatu portaikon kaidepuut (siis ne tehdaspaketin mukana tulleet) paikalleen, tosin vasta kertaalleen maalattuna, mutta kuitenkin paikallaan on. Uskaltaa päästää pikkuväen portaisiin, kun ei tarvitse olla ihan koko ajan vahtimassa. Maalaus niiden osalta jatkuu kesällä, kun saa laittaa ovet ja ikkunat auki pahimpien maalihöyryjen tuulettamiseksi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ja tähän tunnelmakuvaan päättyykin tämän kertainen päivitys, lisää "kevväämmällä".