Tänään päästiin sitten koko perheen voimin töihin tontille ja kuten otsikosta voi päätellä, aiheena oli risusavotta. Nyt oli hyvä aika lähteä perkaamaan ojan/puron alueelta tuulenkaatamia ja lahonneita puita, kun maa kantaa vielä, kesällä siitä ei tulisi kuin sanomista sääskien seurassa. Ja karsittiin tontin rajalta pajuja matalaksi, jottei heti keväällä ole nenät tukossa. Siinä sitä onkin jokakeväinen operaatio, kun tunnetusti pajua et saa tapettua hyvällä etkä pahalla.

Sattui vielä sopivasti, että Kaivurimiehemme toi kuorman styroksia ja vesijohtotarvikkeita, joita pääsimme porukalla purkamaan kärrystä. Hän aloittaa työt sitten maanantaina ja taas on edessä soran menoa.

Tässä ahkerat talonrakentajat!

Ja totta kai ahkeran aherruksen lomassa täytyi paistaa ensimmäiset nuotiomakkarat ihan omalla tontilla, kuuman kaakaon kera, nam!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tämän viikon hankintalistalla on ollut kärryn lisäksi saunan kiuas. Halutaan vaihtaa heti kättelyssä tehtaan versio Harvian Kivi-kiukaaseen, saunahulluja kun ollaan. Sain kiukaasta hyvän tarjouksen, kivien kera toimitettuna paikalliseen rautakauppaan. Eipä tarvitse lähteä hakemaan sitä tuolta isommasta kaupungista, säästää aikaa ja bensakuluja. Kärryn hankintaan isäntä on oikein tyytyväinen, on kuulemma todella tukeva ja hyvä ajaa. No, ensi viikolla varmaan minäkin joudun sen kanssa pyörimään. Toivottavasti kulmat pysyy ehjänä. Niin ja eilen löytyi paikallisesta värisilmästä olohuoneen tapetit, voin sanoa, että on tosi makeet!

Operaatio risusavotta jatkuu sitten vielä huomenna ja varmasti vielä ensi viikonloppunakin, on sitä sen verran putsattavaa, mutta saadaanpa siitä vähän takkapuita ja silti jää näkösuojaa naapureihin.

Ps. huomasin tuossa, että kävijöitä on jo yli 100! Kannattaa siis pieni aherrus  Hymy.  Ai niin, meinasi unohtua, että se laskujuttukin selvisi. Soitettiin myyjälle ja hän kertoi, että eka erä tulee maksuu vasta sitten kun talo on pystytetty tontille ja toinen erä talon luovutuksen jälkeen. Kyllä helpotti paniikki! Nyt ei enää muuta kuin odotetaan talon tuloa, kammassa enää 12 aamua!