Eli tässä rakentamiskuulumiset:

Talon yläkolmiot & erkkeri saatiin maalattua alkukesän aikana, ja siinä samalla kun nosturi oli pihassa, asennettiin vihdoin ja viimein taloon antenni ja poistumistikkaat yläkertaan + korvausilmaräppänät. Allekirjoittanut on maalannut talon erkkeriä lukuun ottamatta itse, välillä nosturissa keikkuen, ja voin kyllä rehellisesti sanoa, että kyseinen työ alkaa kirjaimellisesti maistua jo puulta!

Työstä ei olisi tullut mitään ilman kys. nosturia.

Saunanpäädyn maalausta...

... erkkerin maalausta, jonka isäntä sai suorittaa (nuohoojamestaria unohtamatta)...

  

... ja valmista työn tulosta, maalaamisen osalta!

Saunan pääty (vilpola) on myös saanut seiniä ympärilleen ja niihinkin maalia päälle:

 

Ja kuten kuvasta näkyy, rakentaminen on vielä vaiheessa, mutta nyt voidaan istua vilpolan puolella näkymättä kaikille!

* * * * * * * * * *

Talli:

Ulkoverhoilu on melkein valmis, vinyylistä (jee, siinä säästyy allekirjoittanut maalaamiselta). Ja kuten kuvasta näkyy ovet ja ikkunat ovat paikallaan.

Itse tallin puolella on katto levytetty, seinät villoitettu lähes 100 %, sähköputkitukset vedetty (myös ulos) ja väliseinäharkot muurattu. Sisäkuvia en huomannut ottaa "siistissä" vaiheessa eli kun talli oli ties monennen kerran taas siivottu, mutta eiköhän niitäkin kuvia tule tuonnempana.

* * * * * * * * * * * *

Tulevana viikonvaihteena piha saa nähtävästi vihdoin ja viimein kääntämisen & tasauksen ja päästään istuttamaan ennen paukkupakkasia nurmikon siemenet, JESS! Omena- ja kirsikkapuut ja pieni luumupuun alku on jo maassa, toivottavasti niistä tulee satoa joskus. Tallin alta siirretyt männyt on myös kestäneet "maiseman vaihdoksen" hyvin ja ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Ja istutetut, ostetut ja saadut taimet on myös juurtunut hyvin, kuten kuvassa alla näkyvät:

Ai niin, olenhan minä maalannut myös talon sokkelin, pääsi ihan unohtumaan, mutta näkyy tässä kuvassa.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ja seuraavaan laitan muutaman sisustuskuvan:

                 

Mummon sohvakalusto löysi paikkansa meidän yläkerrasta. Erkkerin sisustus on vielä vaiheessa, mutta nyt kun on nuo tuolit, pääsen valitsemaan verhoa, mattoa yms. paremmin.

Meidän makkarista, sängynpääty ja yöpöydät ovat uusin hankinta. Peitto & tyynykuviot on vielä myös vaiheessa, hiljaa hyvää tulee.

Ruokailuhuone

"Mummon kaappi"

Olohuoneen puolelta. Tuohon ruskealle seinälle haluan valkoiseksi maalatun "karahkan", täytyy varmaan lähteä oikeasti metsään etsimään sellaista.

   

Keittiöstä mutama "uusi kuva"

Tuunasin keittiöön ikkuna/verholaudan, ihan itse. Verhot tein Ikean lakanakankaasta (halpaa ja sopivan ohutta kangasta) ja rusetit satiininauhasta itse väkertäen.

                  

Lusikkataulun tein kirpparilta ostetuista lusikoista, jämälistoista ja maalista. Home-naulakko Halpa-Hallista, talon säännöt lahja anopilta ja leikkuulauta läksiäislahja edellisestä työpaikasta.

Ja tähän kauniiseen ruusukimppuun lopetan päivityksen tältä erää:

Näkemiin kaikki!