No niin, nyt on tontilla sitten kaikki asiat sillä mallilla, että talo saisi tulla vaikka heti.

Torstaina kaivurimiehemme oli kaivanut sähkölinjan auki, vetänyt sinne sähkö- ja puhelinkaapelin. Samaisena päivänä hän teki perustuksen sisälle tulevat viemärityöt loppuun ja täytti loputkin talonreunustat soralla.

Tuolta tulee sähkölinja.

Oli se onni, että maa ei ollut muualta yhtä jäässä kuin sähkökaapin ympäriltä. Tästä saa sitten sähkömiehet jatkaa (varmaankin tarvitaaan sulatusmattoa).

   

Putkihässäkkää perustuksien sisällä.

Nyt on talon takapuolikin tasattu soran osalta, itse pihatyöt jää odottamaan kesää/tulevaisuutta.

Tämän talon ympärille ei kyllä jää vesi seisomaan!

Etupihan puolikin alkaa saamaan lopullista muotoansa.

Ja tältä näyttää pihan tulotie sitten valmiina, tässä vaiheessa.

Pihan tulotie oli pieni yllätys, nimittäin perjantaina kun tultiin tontille töittemme jälkeen, työmaalla ei ollut tapahtunut mitään torstain jälkeen. Eli kaivurimiehemme oli tehnyt tien joko perjantai-illasta tai lauantaiaamusta ja vienyt samalla pois koneensa. Nyt kelpaa ajaa omaan pihaan, ei uppoa auto soraan!

Vedenkytkentäkin selvisi perjantain aikana. Soitin vesilaitokselle ja nyt tämä vesipuolen vastaava kertoikin, että heiltä tulee asentaja, niin kuin sovittiin (siis anteeksi mitä?). Kyllä oli puhelimen toisessa päässä hieman hämmästänyt nainen! Vielä kun vastaava sanoi, että tulevat asentamaan meidän tapauksessa, niin ei voinut muuta kuin kiittää ja kumartaa, ja huokaista helpotuksesta.

Lauantaina sitten jatkettiin risu/puusavottaa ja kuten kuvista näkee tulostakin syntyi.

Ei mikään turha tyttö ole ollut pokasahan varressa, oma kehu haisee Nauru. Mutta voin kyllä sanoa, että ei ollut mikään kevyt urakka. Tästä tuulenkaadosta saatiin tosi hyvää polttopuuta ensi talveksi.

Nyt näyttää jo paljon siistimmältä.

Paluu maanpinnalle, vaikka karsittiin tosi paljon, ensi talvena työmaa odottaa jälleen.

Kaikkea ei silti kaadeta. Täytyy kesän aikana seurata, mitkä puut ovat sitten elinvoimaisia ja sen perusteella sitten jatkaa perkkaushommaa.

Tänään sunnuntaina käytiin vielä siivoamassa perustusten sisältä kaikki irtosälä pois, mm. viemäriputkea kuusi salkoa (jäävät odottamaan tallia), takan perustuskehikko ja kaikkea pientä roskaa.

Mutta nyt täytyy lähteä hoitamaan kotihommia, pyykin pesua ja pikkuhiljaa etenevää pakkaamista, jottei tule kiire! Aamukammassa enää neljä aamua!!! Torstaina siis lisää kuvia ja kertomusta itse talon pystytyksestä.