Nakertaminen jatkuu, hitaasti ja varmasti. Nyt on pääosassa ollut piha, tallin ulkovuorikulmalaudoitus, ikkuna ja ovipuitteet, tallin ajorampin ja sisääntulon kiveyttäminen jne. Tarkemmin kaikesta tapahtuneesta seuraavassa kuvarykelmässä.

Se oli hyvä, kun velipoika poikkesi yhtenä viikonloppuna ja näytti kuinka vinyyliverhouspintaan tehdään nämä nurkkalaudat ja ikkunapuitteet. Tässä vaiheessa pieni mainospläjäys: http://www.vinyylipojat.fi/.  Ja kuten kuvassa näkyy, ajoramppikin on saatu naputettua paikalleen.

Ja heti, kun oli mahdollista piti kokeilla mahtuuko auto oikeasti sisään, ei vaan, syy oli kyllä auton maalausoperaatio. Mutta pitihän se ikuistaa, kun kaara saadaan ihan ensimmäistä kertaa talliin sisään. On se vain paljon mukavampi tehdä töitä tallin suojissa kuin tuolla pohjolan tallissa. Tallin edustan kivet isäntä ja esikoinen vasaroivat kahden päivän aikana, ei paha.

Toiset valittaa, kun talvi ei ota tullakseen, mutta meidän tapauksessa tämä on ollut kyllä pelastus. Pihahommat olisi kyllä muuten jääneet ihan retuperälle, kun kaivurimiehen saamisen kanssa meinasi mennä hermot yhteen ja vähän useampaan kertaan, mutta vihdoin saatiin pihaan mies jolla hommat hoitui eikä kaikkea tarvinnut tehdä itse (vaikka olen kylläkin saanut  nimityksen maansiirtourakoitsijana, mutta onpahan lihakset kasvanut ja kunto kasvanut siinä sivussa).

Isäntä innostui tilaamaan tallin edustan kivetyksen lisäksi sisääntuloon laatat, jotka allekirjoittanut on omin käsin "naputtanut" kiinni alustaan. Siinä sivussa tuli yksi sormi jääneeksi laatan ja kumivasaran väliin ja voin sano, että tuntuipa mehevän kipeältä. Ihme ettei kynsi irronnut, sormi nimittäin paisui ja meni sen verran komeasti mustaksi ettei irtoaminen ollut kovinkaan kaukana.

Tekaisimpa siinä sivussa noista pienemmistä kivistä portaat, on sitten helpompi kulkea tuosta kohti tulevaa nurmikkoa.

Tässä vaiheessa kuvia ei ole enempää, syynä tuo riivatun pimeys. Täytyy huomenna suunnata heti päivällä kuvaamaan paikkoja, niin saan jatkoa tälle reportaasille. Pihan tulevat nurmialueet on myllätty ja osittain jo tasattu, ja tuon sisäänkäynnin talonpuoleiselle sivulle olen rahdannut muutaman kottikärryllisen soraa (kivet siirsin tuohon käytävän reunalle kuten kuvassa näkyy). Niin ja sora-alueita on saatu tasattua & rajattua, mutta siitä siis seuraavalla kerralla kun on jotain mitä näyttää.