Tilannekatsaus: Maanantaina kävin heti aamusta hakemassa sähköyhtiöltä 40 metriä sekä sähkö- että puhelinkaapelia. Samaisena maanantaina myös kaivurimies aloitti vesijohdon kaivamisella. Heti ensi alkuun tuli ilmi, että kun kaupunki oli muutamia vuosia sitten tehnyt vesi- ja viemärilinjan, niin viemärin lähtö olikin jätetty niin ylös, että oikeanlaisen kaadon saaminen ei onnistuisi. No, siinä sitten soitettiin vesivastaavaa paikalle ja todettiin yhteistuumin, että viemärilinja otetaankin toisesta, talon lähempänä olevasta haarasta. Säästyi siinä sitten muutama metri viemäriputkea.

Tuli siinä samalla puhetta vesijohdon liittämisestä taloon, jolloin tämä vesilaitoksen vastaava sanoi, että he eivät tee sitä! Ja nyt sitten vasta sekin meille kerrottiin. Muistan kyllä oikein hyvin, että vesilaitoksella käydessäni oli puhetta talon tulopäivästä ja siitä milloin vesi kytketään. Tämän vastaavan mukana oli laitoksen työmies ja hän kertoi, että kyllä hän on tehnyt näitä liitoksia juuri Älvsbytaloihin, eikä niistä ole tullut mitään sanomista mistään suunnasta. Taidanpa soittaa huomenna kaupungin tekniselle puolelle ja kysyä, että mistä tässä oikein on kysymys. Vielä voisi ehtiä saamaan vesimiehen ensi viikon torstaiksi!

Eli maanantaina valmistui vesi- ja viemärilinja. Tiistaina tämä kaivurimiehemme täytti vielä vesilinjaa ja aloitti talon ulkopuoliset täytöt ja sadevesi- ja salaojaputkien laitot. Samalla hän on tehnyt vesi- ja viemärivarauksen autotallia varten.

Tänään tontilla käydessä näki hyvin, miltä talo tulee näyttämään. Edestä päin korko on jo oikea ja näyttääkin jo varsin hyvältä, mutta on siihen muutama kuorma soraa sitten uponnutkin. Huomenna on sitten edessä sähkölinjan kaivuu, loputkin talon ympäryksen täytöt ja pihan tulotien muokkaaminen.

Ja sitten niitä kuvia:

Tässä menee vesilinja. Merkkikepin kohdalta lähtee haaroitus kohti tallia eli kaivuu jatkuu kesällä...

Täältä tulee viemärilinja.

Etupuolen vyöryt, sadevesi- ja salaojaputket paikallaan.

Tässä kuvassa näkee hyvin sen kuinka paljon talon ympärille täytyy ihan oikeasti tuoda soraa, vähintään sokkelin alareunaan asti.

Takapuolelle menee vielä vähän soraa, muistaen tietenkin tuleva terassi :)

Hyvälle näyttää!

 

Tällä viikolla olen myös käynyt tekemässä sisutukseen liittyviä tilauksia. Olohuoneen tapetit on hyvällä säkällä täällä perjantaina ja tänään kävin tekemässä muut tapetti ja maalitilaukset. Muutamasta maalista otin koepurkit, jottei sitten tule juuri sitä väärän sinistä lätkittyä seinään (pikkumiehen huoneeseen). Perjantaina täytyy myös varmaan hakea se vesijohdon lämpökaapeli, 20 metriä, kun paikallinen sähköalan liike on auki vain ma-pe klo 8-16!