Muutamat tutut ymmärtävät varmaan mitä otsikko pitää sisällään. Melkein tasan seitsemän vuotta sitten, kun ostimme kerrostalo-osakkeen ja sitä piti alkaa remontoimaan ennen muuttoa, niin eikös koko perhe tullut oikein kunnon mahatautiin ja itse remontointiaika supistui reiluun kahteen viikkoon. No, viime yö kertoi, että tässä ollaan taas. Pikkumies aloitti vatsan tyhjennyksen puoli yhdeltä, sotkien sängystä kaiken muun paitsi tyynyn. Ja siitä tunnin päästä isäntä juoksi vessaan, yläpää pyttyyn. Siinä ne minun mieheni sitten juoksivat vuoron perään koko yön yökkimässä, laskuissa meinasi mennä jo yhdessä vaiheessa sekaisin, mutta pikkumies muistaa käyneensä tyhjentämässä itseään 15 eri kertaa. Nukkumisesta ei kyllä tullut yhtään mitään ja oma olo aamulla olikin sen mukainen, todella halpa kankkunen! Isommat sisarukset lähtivät aamulla kouluun (hirvitellen huushollin lemua, kaikkea ei saanut kerralla koneeseen) ja varoitin taudista, onneksi. Tyttö tuli kotiin puolilta päivin, valkeana kuin lakana ja kertoi, että vatsaa vääntää ja niinhän se alkoi hänelläkin hetki sitten, ihanaa! Milloinkahan sitä on oma ja esikoisen vuoro? Onhan tässä mennytkin neljä vuotta ettei perheestä kukaan ole ollut kunnon mahataudissa.

Mutta se siitä nyt ja itse asiaan. Eilen talolla oli taas tapahtunut paljon. Ulkovuorilaudat elementtisaumojen kohdilta oli naputettu kiinni, etukuisti & takapihan kattolyhty oli asennettu ja yläkerran lattian elementtisaumat oli villoitettu ja levytetty kiinni. Miehet olivat työn touhussa ilta kahdeksaan asti eli siihen asti, että luonnon valoa ulkona riitti.

Etukuisti asennettuna. Portaat ja reunakaiteet tietenkin odottaa vielä asennusta.

Pystyttäjät asensivat meille valmiiksi meidän omat pyöreät pylväät, koska heillä olisi ollut sama loveamistyö edessä tehtaan tavarasta. Saatiinpa taloon vähän omaa näköä jo tällälailla.

Kattolyhdyn asennus oli jo hyvässä vauhdissa klo neljän aikaan.

Ulkovuorilaudat paikallaan. Tarkkasilmäinen huomaa kuvassa yläkerran elementin kohdalla pienen "heiton". Pojilla tehtaalla on tullut pieni mittavirhe ulkovuorauksen kanssa ja ikkunan alapuoliset laudat ovat pari senttiä liian pitkiä. No, tämä on onneksi korjattavissa oleva kosmeettinen haitta, ikkunat sentään on samassa korossa (tarkistettu on).

Kattolyhdyn tukirakenteiden asennusta. Harmi, kun kuvaan ei saa näkymään ja kuulumaan millainen tuulen puhuri juuri tuolloin oli taas. Pikkusenkin kevyempi mies olisi kyllä lähtenyt tuolta mukaan. Olisi pitänyt ottaa kameralla videonpätkää, mutta hyvähän se on jälkeen päin muistaa.

Lyhdyn kulmajiiri on saanut jo muotonsa.

Tästä saa jo selkeämmän kuvan kokonaisuudesta.

* * * * * * * * * * * * *

Ja sitten niitä omia töitä eiliseltä. Purettiin yhdessä keittiöstä jo asennetut yläkaapit ja korkea kaappi nurkasta. Tiskiallas ja taso jätettiin vielä, jotta miehet saa keitettyä kahvia edes jossakin. Allekirjoittanut irroitti kukkalaudat kaikkialta muualta paitsi olohuoneesta ja pienimmästä makkarista (kiinnikkeet menee patterien taakse eikä ollut taittovartista työkalua matkassa). Kukkalaudatkin olisi siis myynnissä, pahvipaketein suojattuna. Testasin myös pikkumiehen huoneeseen tulevan vaalean seinämaalin sävyä, voi vitsit kun voi olla vaikeaa! Täytyy varmaan illalla poiketa katsomaan miltä ne näyttää kunnolla kuivuttuaan. Jatkettiin myös saunan lauteiden modausta, isännällä syttyi oiken idealamppu niihin liittyen. Kuvia niistä siis myöhemmin, keskeneräistä kun ei kärsi arvostella ;) Niin ja pitihän sitä penkoa laatikoita ja ihmetellä mitä kaikkea niistä löytyy: hellaan tulee vakiona lapsia varten turvareuna! Jos jollakulla tarvetta, täällä olisi yksi ylimääräinen.

Ja sitten kuvia imurista. Itse laitos asennettiin kodinhoitohuoneen pitkään kaappiin ja putkisto vietiin alapohjassa, myös ulosvienti (saa pöristä siellä rauhassa). Tuo pohja pitää vielä fiksata toisella levyllä peittoon, jottei reikä ala täyttyä kaikella moskalla.

Imurin putkisto tulee ylös eteisen/olohuoneen elementtisaumassa ja jatkaa matkaa siitä yläkertaan. Tuo johtohässäkkä täytyy vielä asentaa, mutta ensin täytyy muotoilla tuo pylväskin lopulliseen malliin. Alakerran toinen imurasia on sitten makkareiden luona, eipä tarvi sitten pelätä, että muksut kiskoisivat letkun liian kireälle.

* * * * * * * * * * * *

Nyt on siis pakkosiesta omissa tekemisissä, mutta onneksi miehet tekevät tällä viikolla ensin ulkopuoliset työt ja siirtyvät sitten sisäpuolelle eli ehkä ehditään toipua ja laittaa se kantava seinä valmiiksi ennen sisäkaton asennusta. Liimapuupalkki pitäisi tulla tänään paikalliseen puufirmaan, sekin olisi jo siis valmiina.

Laskujakin on pikkuhiljaa tipahdellut. Tänään tuli soralasku, reilut 3500 euroa. Odotin vielä isompaa summaa, kun sitä tavaraakin meni, mutta hyvä näin. Saa nähdä sitten millainen lasku vyöryjen ym. asentamisesta tulee. Betonirenkaistakin soittivat äskettäin, pyysivät osoitetta laskua varten, nehän on olleet maan sisällä jo melkein neljä viikkoa eli eipä näillä paikallisilla ole mikään kiire.

Mutta nyt täytyy lopetella ja lähteä nukkumaan!