Niin kuin olen tässä aikaisemmin maininnut, tämän vuoden talven tulematta jättäminen on ollut meille pelastus, ollaan saatu pihaa ojennukseen ja muutenkin paikkoja kuntoon. Piti ottaa niitä kuvia, mutta nyt sitten taivaalta tuli jotain outoa valkoista, joten saatte kuvia, joita värittää tuo outo luonnonilmiö, lumi!


Sisääntulokäytävä on siis täysin valmis! Ja tuohon käytävän ja talon sokkelin väliin roudasin mursketta, joka tasasi samalla kuopat yms.


Piha-alueen oikea puoli ehti saada rajauksen. Siinä meinasikin tulla kiire, kun väliin pukkasi pakkasta, mutta onneksi välillä satoi vettä ja maa pehmeni, jolloin harkot & sora & multa saatiin ojennukseen. Jos sitten talven aikana saataisiin rakennettua roskiskatos-elementit, niin tuo vihreä lootakin saadaan "piiloon". Sijoituspaikaksi tulee noiden aurakeppien välinen alue.


Kuinka ihminen voi olla onnellinen oman pihan puista? Nämä kaksi mäntyä oli tontilla valmiina ja minä suojelin näitä kuin silmäterääni kaivinkoneilta, jyrsimeltä ja sorakuskeilta. Ja kyllä kannatti, puut ovat innostuneet kasvamaan tosi hyvin ja tulevat koristamaan näkymää tieltä päin.


Kuistin toiselle puolelle, poikien huoneiden puolelle, tein ns. luonnonrinteen vuorenkilvestä, pihasta löytyneistä esikoista ja kivistä. Kiviryhmän tein tuohon keskelle ja kasvit ovat sitten siinä ympärillä. Kuva ei kyllä ole nyt kaksinen, johtuen tuosta lumesta, mutta keväällä sitten näkyy varmasti työn tulos. Istutin kasvien sekaan myös muutaman pussillisen sipulikukkia, krookuksia, helmililjoja yms. Onpa sitten heti lumien sulamisen jälkeen jotain kaunista katseltavaa. Tämä istutusryhmä täytyy vielä rajata kivillä, joita maan kääntämisen jälkeen kyllä riittää. Se, että tähän päädyin tekemään tällaisen "kukkarinteen" johtuu ihan puhtaasti siitä, että tulee edes muutama neliö vähemmän tuota leikattavaa nurmikkoa, sitä kun tulee n. 1500 m2, joten eiköhän siinä ole tarpeeksi hyötyliikuntaa rouvalle tiedossa?

      

Tallin puolellakin on tapahtunut edistystä: isäntä on naputellut "pajan" puolen väliseinärunkoja paikalleen. Tuo harmaa putki kulmassa on kellarin ilmastointiputki, itse kellariin mennään noiden lattialla näkyvien levyjen alta. Kellarissa on muuten tosi lämmin, vein sinne säilöön jo ensimmäiset säilykkeet. Ja kuivakin siellä on, eli se kauhea työ nestemäisen "pikitöhnän" levittämisestä kannatti, ei tule maaperän vedet sisälle. Kellarin lämpöön voi vaikuttaa eristämisen lisäksi siinä vieressä oleva kallio, eikös se luovuta "maalämpöä" ympärilleen, mene ja tiedä, mutta kylmä siellä ei tosiaankaan ole!

Lumisade näyttää jatkuvan, joten lumikolan hakemisesta voi tulla kohta todellisuutta.

Näkemisiin taas vähäksi aikaa :)