Ihanaa, huomenna se kaikki alkaa: perustusporukka tulee tuomaan kaivinkoneen tontille ja ensi viikolla alkaa suihke ja suhina. Talon tuloon enää 21 päivää!!!

Olisinpa laittanut tulevasta keittiöstä kuvan tänne, mutta kun se on Adobe-muodossa niin eipä sitten onnistu. No, näette sitten valokuvina valmiin paketin. Keittiön valitsimme Parmalta, valkoisilla ovilla, tumman pähkinäisillä päädyillä, wenge-tasot ja ihana valkoinen posliiniallas. Ja tietenkin kodinkoneet mukaan, niin ei tarvitse alkaa pähkimään kuinka saadaan uunit yms. istumaan kalusteisiin. Eli jos jollakulla tarvetta paketista, niin kaikki tehtaalta tulevat koneet on myynnissä, tiskari on varattu/myyty.

Tapettien valinta on sitten ihan "vaiheessa". Ns. perustapetit on kyllä tiedossa, mutta sitten ne väriefektiseinät on vielä päättämättä. Yhtenä ajatuksena olohuoneeseen on Tikkurilan Tunto-maalin kanssa leikkiminen, mutta saa nyt sitten nähdä mihin päädytään. Ja sitten ne lastenhuoneet, apua! No, ei auta, täytyy lähteä penkomaan alennuskoreja, jos sieltä tekisi löytöjä.

Keskuspölynimuriksi otetaan Beam 3-rasialla (yksi rasia tulee yläkertaan). Tässä vaiheessa kiitos Tervalan Karille imurin asennusohjeista, niillä päästään varmasti hyvin hommiin.

Nosturi talon asennukseen otetaan paikallisesta firmasta. Hinta tosi kohtuullinen, lähtö n. 40 € + työ 80 €/tunti + alv, ei paha. Näin ei sitten tarvitse kauhistella routasuojien yms. rikkoutumista. Uskalsimme ottaa tämän paikallisen, koska heillä on kokemusta ällyjen nostosta, eipä mene sitten sormi suuhun.

Sorat pohjia varten on tilattu valmiiksi. Niissä ei kyllä ole paljoa hintaeroa. Takanperustusrenkaat saadaan "naapurista" betonifirmasta, hinta n. 38-48 €/kpl. Tontin liittymää varten betonirummut saadaan myös läheisestä maansiirtofirmasta kohtuullisella korvauksella.

Takan tilasin paikallisen rautakaupan kautta. Takaksi tulee Tiilerin Tupla-Lauri, funkkismallina, pintaan valkoinen antiikkirappaus. Luukut kuparisena, kun lattiatkin tulee tumman ruskeana. Luukkkujen ympärille ei laiteta tehtaan laattoja, ne lähtevät "kiertoon" ja tilalle tulee jotain tyylikästä lattiaan sointuvaa, nekin siis paikallisesta rautakaupasta, josta saa todella hyvää palvelua!!! Piipuksi tulee maxitin Leca-harkkopiippu, senkin hinta paikallisen kautta. Alla kuva takasta, kylläkin tiiliverhoiluna, mutta kun funkkismallista ei ole hyvää kuvaa, niin saa tämä kelvata.

 

ps. sain kuin sainkin liitettyä laskurin sivuille, jes hyvä minä, kyllä minusta vielä nörtti tulee ;)